VZORCI IN TEKSTURE V VAŠEM DOMU

12.7.2022

Garderoba

Bontempi Universe XXL miza

 

Vedno več  je ljudi, ki oklevajo, da bi združevali več barv in vzorcev pri opremi stanovanja. Predstavljajte si, da stopite v interjer, ki je prekrit s popolnoma enakimi materiali v enaki senci – hitro bi se vam zdel dolgočasen. Kontrast, ki ga dosežemo z mešanjem in ujemanjem tekstur, barv in vzorcev, bo v vsakemu vzbudil vizualni interes.

 

Oprema stanovanja mora odražati vaš osebni okus, zato, če vam je všeč mešanje vzorcev in barv, je prav, da se odločite prav za to in ustvarite razgiban videz.

 

Za prvi korak svetujemo, da si na list papirja naredite shemo s slikami vzorcev, barv, ki so vam všeč za prostor, ki ga oblikujete – to vam bo pomagalo videti, ali bo celota res taka, kot ste si zamislili. Pri izdelavi sheme na listu papirja je trik, da si organizirate vsako barvo ali vzorec v isti liniji – če dobro deluje skupaj na papirju, bo tudi v sobi. Najlažje je začeti tako, da se osredotočite na vaše tri najljubše barve, od katerih je ena nevtralna – te tri barve bodo glavne.

 

TONON Move omarica in UP chair wood

DODAJANJE VZORCEV

 

Ko gre za mešanje in ujemanje, pogosto govorimo o vzorcih.

Uporabimo jih lahko za vlivanje barv in vizualnega zanimanja v prostor. Poleg tega jih lahko vnesete kamor koli v prostoru: od stenskih oblog, do kosov pohištva (npr. sedežne garniture) in dodatkov (blazine, tapete, odeje itd.). Priporočamo, da pri opremi stanovanja  v en prostor vnesete največ štiri vzorce. Paziti morate, da razdelite vzorce tako, da vmes uporabite dodatke v nevtralni barvi, da noben vzorec ne deluje pretirano.

 

DODAJANJE TEKSTUR

 

V prostoru je tekstura ključnega pomena pri dodajanju vizualne teže prostoru in ohranjanju prostora ozemljenega. Grobe teksture pogosto delujejo bolj udobne za naše oči medtem ko gladke ustvarijo eleganten videz. Tekstura lahko prihaja iz različnih virov, od mehkih tkanin in tekstila, do trših materialov kot sta les in kamen. Preproge so najpreprostejši dodatki, s katerimi ustvarimo teksturo v prostoru. Eden najboljših načinov za nanašanje tekstur je, da začnete z večjimi teksturnimi kosi, na primer z žametnim stolom ali leseno mizo, nato pa dodate manjše dodatke, dokler se vam prostor ne zdi popoln.