OSVEŽITE PROSTOR S PRIDIHOM NARAVE

12.7.2022

Garderoba

Kvaliteta bivalnega prostora podzavestno vpliva na naše razpoloženje, delovanje in zdravje, zato je zelo pomembno, kako ga opremimo, da bo v harmoniji z našimi željami. Vse, kar nas obdaja, od barv, oblik in svetlobe, je v nenehni komunikaciji z nami in vpliva na naše življenje ter počutje. Že v preteklosti so ljudje vedeli, kako pomembno je sobivanje z naravo. Nenazadnje smo tudi mi del nje, zato je prav, da z njo lepo ravnamo.

 

Glede na trenutno stanje v svetu, kjer smo primorani ostati doma, si lahko svoj čas zapolnite z enostavnimi koraki, s katerimi boste v svoje bivališče prinesli novo svežino.

 

SOBNE RASTLINE

 

Preprost način kako v svoj dom vnesemo svež zrak je, da v prostor dodamo nekaj sobnih rastlin. V zadnjih letih so se sobne rastline dokazale za nepogrešljiv dodatek pri opremi stanovanja. Najbolj priljubljena med njimi je monstera, ki s svojimi velikimi listi popestri marsikateri prostor.

 

Ditre Italia - Bijoux sedežna garnitura

DITRE ITALIA – Bijoux sedežna garnitura

 

Zemeljski odtenki

BARVA

 

Pomlad je že tu, kar lahko opazimo v barvni paleti, ki jo prinaša narava. Ponovno prebarvanje sten je enostaven način, s katerim pomladimo notranjost stanovanja in mu vnesemo novo življenje. Z nevtralnimi zemeljskimi toni ne boste zgrešili, zato ne skrbite pri izbiri barve.

 

DEKORATIVNE BLAZINE IN OGLEDALA
Okrasite svojo sedežno garnituro z barvnimi blazinami ali obesite na steno sliko, ki ste jo ustvarili skupaj z otroci. Že preprost dodatek, kot je ogledalo, lahko zapolni steno in ji prinese nov izgled. Dodatki, kot so slike ali dekorativne blazine, popestrijo še tako dolgočasen prostor.

DITRE ITALIA  LENNOX sedežna garnitura


 
BONTEMPI RENOIR – ogledalo  

TAPETE

 

Oživite steno z drznimi barvami tapet. Nanos je enostaven, saj ne vsebujejo šivov in se jih zlahka nalepi na gladko in čisto steno, Primerne so tudi za kopalniške in kuhinjske prostore, saj so narejene iz vodoodpornega vinila. Motivi so na voljo v dveh ali treh barvnih kombinacijah. Lahko se poigrate s cvetličnimi, orientalskimi in živalskimi vzorci. Ali pa se odločite za bolj drzne geometrijske kombinacije, ki s svojimi barvnimi učinki ustvarijo nove dimenzije in dodajo poseben čar pri kreiranju celotnega prostora.


London Art

London Art
LONDON ART tapete – Country home LONDON ART tapete – Archi

SVETILA

 

Svetloba je ključna pri načrtovanju zdravega in kvalitetnega bivalnega prostora, zato je še toliko bolj pomembno kam in na kakšen način jo vnašamo v naše stanovanje. Preko nje komuniciramo in ustvarjamo različne ambiente v prostoru. Srečujemo jo v različnih oblikah in barvah.

PRANDINA PARAPH talno svetilo

 

Če želite biti prijazni do okolja lahko klasične žarnice zamenjate z LED sijalkami in prihranite energijo. Za dnevne sobe, jedilnice in galerije se jih lahko uporablja tudi v večjem sestavu. Na ozkem in dolgem hodniku lahko v eni liniji uporabimo okrogla vgradna svetila in s tem uporabniku nakažemo smer gibanja po prostoru.

Pri nas ponujamo pester izbor svetil znamke Penta, Prandina in Estiluz, kjer si vsak posameznik lahko najde svojo najljubšo. Možnosti je ogromno, od visečih, stropnih, stenskih, bralnih, talnih in vgradnih svetil.