KATERE BARVNE TRENDE NAREKUJE POMLAD

12.7.2022

Dnevne sobe

Kot vsako leto tudi letošnje napoveduje nove barvne trende pri notranjem oblikovanju. Iz psihološkega vidika so barve in materiali ključni pri dobrem počutju v vsakem prostoru. Zadnja leta se oblikovalci poslužujejo po trajnostnih in okolju prijaznih materialih. V ospredju prevladujejo tople barve in naravni materiali kot so les, kamen, in kovina, ki privabljajo k udobju ter boljšemu ozaveščanju in skrbi do našega planeta.

 

KLASIČNA MODRA

 

 

Na vrhu lestvice se pojavi klasična modra. Klasična modra barva prinaša v prostor občutek miru in globine. V psihologiji velja za barvo, ki podpira energijo produktivnosti in varnosti. Zelo lepo se jo lahko kombinira z ostalimi barvami, še posebej z zlatimi odtenki ali lesenimi teksturami. 

Klasično modra barva je večna barva, ki se jo lahko uporabi v vseh prostorih. Velja za kraljico barv pri oblazinjenem pohištvu, od večjih sedežnih garnitur, foteljev, stolov in miz do manjših dodatkov za dom kot so vaze, okrasne blazine in tapete.

 

LEMA ALAMO miza

 

ARFLEX CRADLE fotelj ARKETIPO SMOOTH OPERATER sedežna garnitura

PASTELNE BARVE

 

Poleg kraljevske modre se ji približujejo tudi barve narave, predvsem olivno zelena in žajbljeva zelena. To sta dve barvi, ki sta že lani prevzeli sam vrh in tudi letos pridno sledita prvo izbrani. Pojavljata se pri oblazinjenem pohištvu, predvsem foteljih, stolih in jedilnih mizah. Lep primer njene uporabe se lahko opazi tudi pri kuhinjah Cesar.

 

Kuhinja CESAR Maxima 2.2

 

TERAKOTA – barva pečene gline

 

Poletje in sončni zahodi se bližajo. Barva sončnega zahoda s svojo naravno vibracijo vnaša v dom novo energijo. V povezavi z naravnim sivim kamnom ali sivo-modrimi odtenki v prostor prinesemo toplino.  Temnejše barve v nas vzbudijo prijeten in domač občutek, zato se barvo lahko uporabi na večji površini. Za poživitev jo je smiselno uporabiti v prostorih, kjer se največ družimo, predvsem v kuhinji ali dnevni sobi.

Kuhinja CESAR Unit in Maxima 2.2