KAKO IZBRATI USTREZNA NOTRANJA VRATA

10.7.2022

Garderoba

Notranja vrata so pomemben del stanovanja, saj predstavljajo vstopni del v notranji svet vsakega posameznika. Je prvi element, ki ga zagledamo, ko vstopimo v določen prostor. V zadnjih letih se pojavlja trend v minimalizmu in posebnih detajlih, ki prinesejo vratom piko na i. Notranja vrata skupaj z ostalim pohištvom,  talnimi in stenskimi oblogami tvorijo celoten prostor, zato moramo pri izbiri notranjih vrat biti pozorni na nekaj osnovnih vprašanj.

 

 

FLEXI krilna vrata

 

RES FLEXI krilna notranja vrata

 

LUNA krilna vrata

 

Zaradi estetike se jih lahko izdela od tal do stropa. Pri tem moramo vedeti, da strop ni povsod enako visok, kar lahko povzroči težave pri odpiranju vrat.

 

Pri drsnih vratih že samo ime pove, da zdrsnejo ena v drugo. Drsna vrata so primerna za prostore, kjer želite pridobiti čim več odprtega prostora. Zaradi svoje funkcionalnosti se uporabljajo tudi pri garderobnih omarah in kopalnicah.  

 

Komplanarna vrata so vrata, ki stojijo v isti ravnini s steno. Nameščena so na kolescih, ki se premikajo po vodilih. Ko odprete ena vrata, se druga zapeljejo zraven. Iz tega vidika zavzamejo minimalno prostora.

 

 

 

RES LUNA drsna vrata

 

Če se odločite za steklena vrata je dobro vedeti, da je steklo obdelano na več načinov. Lahko izbirate med navadnim, transparentnim, peskanim ali refleksnim steklom. Prav tako se lahko poigrate tudi pri izbiri barve stekla.

 

Ko zaključite z drugo točko se na koncu odloča še o detaljih kot je na primer kljuka. Kljuka je lahko vgradna, navadna kovinska ali pa je integrirana v posamezen okvir.

 

Pridite v naš salon, kjer si lahko v živo ogledate pestro izbiro notranjih vrat blagovne znamke Res.