GARSONJERE: KAKO IZ MANJ NAPRAVITI VEČ

12.7.2022

Nasveti

Dodatno sedišče Pianca - Eden

 

Ko imamo preveč stvari, je enostavno misliti, da potrebujemo več prostora. Po navadi rešitev ni večje stanovanje – naučiti se moramo samo, kako čim bolje izkoristiti prostor, ki ga imamo na voljo.

Če je vaše stanovanje samo ena soba brez sten in bi radi funkcionalno razdelili prostor in iz njega naredili nekaj več, ste na pravem mestu. Za vas imamo nekaj napotkov kako vizualno povečati prostor in ločiti območja za spanje, delo ali druženje, s tem pa hkrati pridobiti več prostora za shranjevanje.

 

1. Raztegljive sedežne garniture

 

Če imate premalo prostora, da bi poleg postelje v prostor umestili še sedežno garnituro, je to odlična rešitev, da združite dve stvari v eno. Raztegljive sedežne garniture Ditre imitirajo linije nekaterih najbolj ekskluzivnih sedežnih garnitur in nudijo udoben spanec.

 

2. Drsna vrata

 

Če nam prostor to omogoča lahko na eleganten način z steklenimi vrati skrijemo spalni prostor od ostalega prostora. Dobro je, da  so vrata steklena, saj tako ne preprečimo prehajanja svetlobe čez cel prostor.

 

Knjižni sestav Pianca - Unless

 

3. Knjižni sestav namesto pregradne stene

 

Praktična rešitev za razdelitev prostora je knjižni sestav, ki ponuja modularne rešitve za vsak prostor. Odprta zasnova sestava nudi veliko prostora za shranjevanje in omogoča prehod svetlobe. Ker deluje lahkotno je še posebej primeren za majhna stanovanja.

 

4. Izkoristite stene

 

Ko potrebujete dodatni prostor razmišljajte navpično. Z modularnimi sestavi in policami na steni pridobimo dodatni prostor na tleh. Stvari so lahko vidne na policah ali skrite v predalu. Za dekoracijo na njih postavimo še privlačne košare in škatle za shranjevanje raznoraznih predmetov. Dovolj globoko polico lahko izkoristimo tudi kot mizo in že imamo svoj delovni kotiček.

 

5. Dodatno sedišče ali klubska miza

 

Tabureji so odlična rešitev, ko imate na obisku prijatelje, kavč pa je za vse premajhen. Če ne služi kot sedišče lahko nanj položite pladenj in ga uporabite kot klubsko mizo.

 

6. Uporabite tapete

 

Vse, kar usmeri pogled navzgor, naredi prostor večji. Priporočljivo je, da kombiniramo različne teksture in barve – z  uporabo zanimive tapete bo naš prostor edinstven in bolj živahen.   

 

7. Osvetlite prostor

 

Prepleskajte stene s svetlimi barvami in poskrbite za dobro osvetlitev stanovanja z rumeno svetlobo. Namesto stoječih svetil raje investirajte v zanimiva  viseča svetila, ki bodo poživela celoten prostor.