Davide Groppi- svetloba prihodnosti

20.2.2023

Uncategorized

Davide Groppi je sinonim za italijansko odličnost na področju razsvetljave. Podjetje ohranja mojstrsko izdelavo, hkrati pa upošteva sodobne smernice. Razsvetljava Davide Groppi krasi najprestižnejše interierje s svojim ravnovesjem med estetiko, funkcionalnostjo in zmožnostjo vzbujanja čustev – enim od prepoznavnih znakov podjetja. Davide Groppi je nacionalni in mednarodni vodja v sektorju razsvetljave. Neulovljiva, umetniška in vedno inovativna duša podjetja je blagovno znamko postavila v ospredje v svetu oblikovanja in razsvetljave, kar potrjujejo številne nagrade in priznanja, pridobljena v preteklih letih. Leta 1994 je Davide Groppi imel čast predstaviti 40 kosov modela Baloo na Salone del Mobile v Milanu. Leta 2011 je svetilka Sampei prejela nagrado Edida, leta 2014 pa svetilka Neuro prejela nagrado Design Plus. Najbolj zaželene nagrade so prišle v letih 2014 in 2016, ko je Davide Groppi prejel častno omembo za svetilko Tetatet in osvojil ADI Compasso d’Oro za svetilki Nulla in Sampei. Nagrada, ki velja za najprestižnejšo v svetu oblikovanja, je potrdila mednarodno razsežnost podjetja in utrdila njegovo uspešno podobo na domačem in mednarodnem prizorišču.

Za vsako kreacijo Davida Groppija se skriva natančna filozofija, ki naj bi vznemirila in zapeljala. Notranje svetilke blagovne znamke heterogene narave so rezultat najrazličnejših navdihov, od umetnosti do obrti. Napeljave, ki se igrajo s svetlobo in rišejo radostne in vesele linije, obkrožajo bolj stroge instalacije znamke. Ustvarjalna ekipa Davideja Groppija ponuja različne čustvene učinke v obsežnem katalogu svetilk in ostalih svetil podjetja.

NULLA

Nulla je projekt, ki predstavlja začetek in konec njihovega idela svetlobe. To je začetek, v smislu, da so vedno iskali absolutno svetlobo, ki prihaja od daleč, skoraj brez vira. Na koncu se vsakič, ko pogledate Nullo, počutite, kot da ne morete dobiti boljšega vira svetlobe od tega. Nulla ustvarja svetlobo in širi skrivnost. Nulla je najbolj radodarna med vsemi svetilkami. Njen edini cilj je skriti in posvetiti vso pozornost vsemu, kar osvetljuje. Kar vidimo, je le drobna črna luknja, kot bi bila narisana na stropu. Krog s premerom 18 mm, v katerem se skriva zelo svetla LED in leča za projiciranje svetlobe.

ORGINE

Videti je kot brst, ki se dviga iz tal in proti nebu, steblo, ki postaja vse tanjše. Skrivnosten snop svetlobe, ki združuje fascinacijo neznanega z užitkom prefinjene in elegantne ambientalne svetlobe. Origine oblikuje in izboljša vsako okolje s svojo indirektno svetlobo, ki je namenoma neinvazivna, nazorna in fascinantna. Na voljo v 3 različnih višinah in v zunanji različici.

TeTeTe

Namizna svetilka TeTeTe je brezčasna ikona s pogledom na prihodnost.
Prenosni in polnilni objekt, največji izraz svobode.
S TeTaTeT-om vsaka miza postane kraj srečanja, popolno doživetje obedovanja. Njena svetloba poboža tiste, ki jih osvetljuje s čistimi čustvi.
Opremljena je s tehnologijo Touch in magnetnim pritrdilnim podstavkom. Popolna kombinacija estetike in užita emocij svetlobe.

Zgodba o Davidu Groppiju uteleša najbolj značilne poteze italijanske odličnosti. Podjetje je bilo ustanovljeno v poznih osemdesetih letih prejšnjega stoletja v majhni delavnici v središču Piacenze. V spodbudnem in vitalnem kontekstu je ustanovitelj Davide Groppi začel proizvajati svetilke in izumljati svetlobne rešitve. Že od samega začetka je bil oblikovalec znan po svojih izvirnih kreacijah; njegov cilj je bil osvetliti prostore, ustvariti značajske vire svetlobe in pripovedovati zgodbo. Izdelki Davide Groppi so kmalu pridobili pozornost in podjetje je postalo zaupanja vreden partner vodilnih akterjev na področju oblikovanja, ki je sodelovalo z De Padovo, Boffijem, Paolo Lenti in Christoflejem. Z leti se je doseg podjetja še povečal. Izdelki Davide Groppi se uporabljajo v domovih, trgovinah, muzejih, gostinstvu in za zunanjo razsvetljavo. Davide Groppi je igral vodilno vlogo v številnih nacionalnih in mednarodnih projektih. Delo podjetja sega od osvetljevanja togo strukturiranih kontekstov, kot so cerkve in bogoslužni prostori, do prostorov, kjer se spodbuja ustvarjalnost v vseh oblikah, kot so muzeji, kulturni centri in zasebni domovi. Napeljave Davide Groppi lahko najdete na kraljevem gradu Moncalieri in muzeju v nekdanji cerkvi Sant’Agostino v Piacenzi. Ime Davide Groppi je povezano tudi s priznanimi kuharskimi zvezdniki. Sodelovanje z Massimom Botturo, Carlom Craccom, Massimilianom Alajmom, Morenom Cedronijem in Giancarlom Perbellinijem je pripeljalo do namestitve napeljave podjetja v nekaterih najbolj ekskluzivnih restavracijah v okolici.

Davide Groppi je nova znamka v naši selekciji svetil. V veselje nam je, da vam lahko ponudimo rešitve znamke , ki je vodilna v svojem sektorju.

Vabljeni v salon Artidea, kjer vam lahko podrobneje predstavimo rešitev za vaš dom.