Arflex postaja vaš najljubši proizvajalec!

10.4.2023

Uncategorized

Arflex je italijansko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo pohištva že več kot 70 let. Podjetje je znano po svojih edinstvenih in inovativnih oblikah, ki združujejo estetiko in funkcionalnost. Njihovi izdelki so običajno izdelani iz kakovostnih materialov, kot so les, usnje in tkanine, ter so ročno izdelani v njihovi tovarni v Brianzi, Italija.

Med njihovimi najbolj priljubljenimi izdelki so sedežne garniture, fotelji, mize, stole in postelje. Njihove sedežne garniture so običajno na voljo v različnih velikostih in oblikah, od klasičnih do sodobnih dizajnov. Arflexovi fotelji so prav tako znani po svojem slogu in udobju, nekateri izmed njih pa so postali kultni dizajni, kot so na primer Strips, Marenco in Botolo.

Arketipo new book 2023 season summer spring italian furniture firenze design luxury sofa bed couch home decor interiors architecture architect dnevna soba sedežna garnitura spalnica dom prenova stanovanja hiša načrti notranji oblikovalec zunanje pohištvo vrt ureditev okolice udobje luksuzno pohištvo

Poleg tega Arflex proizvaja tudi mize in stole, ki so prav tako elegantni in praktični. Njihove postelje so prav tako izdelane z veliko pozornosti do detajlov, s poudarkom na kakovostnih materialih in udobju.

Skupna tema vseh Arflexovih izdelkov je njihova kakovost in slog, ki se izraža v njihovem edinstvenem dizajnu. Arflexovi izdelki so priljubljeni po vsem svetu, zaradi svojega estetskega videza in funkcionalnosti, ki ponujajo odlično kombinacijo udobja in elegantnega dizajna.

Predstavljamo vam nekaj najbolj priljubljenih izdelkov znake Arflex

MARENCO SYSTEM

Arflex Marenco je kolekcija sedežnih garnitur, ki jih je leta 1970 oblikoval Mario Marenco za podjetje Arflex. Gre za edinstven in prepoznaven dizajn, ki združuje funkcionalnost, udobje in sodoben izgled.

Marenco ima posebno obliko z oblazinjenjem, ki je sestavljeno iz nizkih kockastih enot, ki so med seboj povezane. Ta modularni dizajn omogoča, da se garnitura prilagaja prostoru in potrebam uporabnika. Sedežna garnitura je na voljo v različnih velikostih in konfiguracijah, od majhnih dvosedežnih do velikih kotnih garnitur.

Garnitura Marenco ima ohišje iz bukovega lesa in je oblazinjena s peno in poliestrskimi vlakni za udobno sedenje. Prevleke so lahko izdelane iz tkanin ali usnja v različnih barvah.

Marenco je bil v svojem času priljubljen zaradi svojega inovativnega dizajna in funkcionalnosti, danes pa se še vedno prodaja in se šteje za ikoničen kos sodobnega pohištva.

STRIPS

Arflex Strips je sedežna garnitura, ki jo je leta 1962 oblikovala Cini Boeri za podjetje Arflex. Gre za enega najbolj prepoznavnih in ikoničnih kosov pohištva 20. stoletja, ki združuje udobje, funkcionalnost in edinstven dizajn.

Fotelj Strips ima posebno obliko, ki spominja na list papirja, prepognjen na različne načine. Sedež in naslonjalo sta izdelana iz trdne pene, ki je obložena z elastično tkanino. Prevleke so lahko izdelane iz usnja ali tkanine v različnih barvah.

Fotelj Strips je zasnovan tako, da se prilagaja telesu uporabnika, zato je zelo udoben za sedenje in sproščanje. Zaradi svojega edinstvenega dizajna in sodobne estetike je fotelj Strips postal kultni kos pohištva, ki ga lahko najdemo v muzejih po vsem svetu.

Arflex Strips je prejel številne nagrade in priznanja za svoj izjemen dizajn, vključno z mednarodno nagrado Compasso d’Oro leta 1962. Fotelj Strips je še vedno priljubljen kos pohištva, ki se prodaja po vsem svetu in se šteje za enega najbolj prepoznavnih in ikoničnih kosov pohištva 20. stoletja.

BOTOLO

Cini Boeri je leta 1973 zasnovala Botolo, ki je dal življenje novemu oblikovalskemu slogu, kjer ste lahko izbirali višino nog, da bi imeli jedilni stol v visoki različici ali v slogu, takrat modernem, “življenje na nizki ravni”. , način življenja in sedenja na tleh. V nogah so kolesa za enostavno premikanje.

Botolo je na voljo v dveh višinah in mnogih različnih materialih in barvah. Njabolj navdušuje verzija “Botolo Fur”, ki postaja ikona vsakega prostora v katerega je postavljen.

MIZA GOYA

Miza Goya je eleganten in prefinjen kos pohištva, ki ga je leta 2002 oblikovala Jaime Hayon za podjetje Arflex. Gre za mizo, ki združuje prefinjenost in funkcionalnost.

Miza Goya ima okroglo obliko in je izdelana iz kakovostnih materialov, kot so masivni les, furnir in lakirano jeklo. Noge mize so izdelane iz masivnega lesa, prekrita s tankim slojem lakiranega jekla. Plošča mize je izdelana iz furnirja, ki je na voljo v različnih barvah in teksturah, vključno z lesom hrasta, wengeja in oreha.

Miza Goya ima edinstveno obliko, ki združuje mehke in zaobljene linije z ostrejšimi robovi. Ta kombinacija ustvarja zanimiv in privlačen dizajn, ki se prilega različnim okoljem. Miza je na voljo v različnih velikostih, od majhnih modelov za uporabo v spalnicah in predsobah do večjih modelov, primernih za uporabo v jedilnicah.

SCALEA IN ARCOLOR

Arflex izdeluje tudi klubske mizice, ki dodajo piko na i vašemu prostoru. Arflex je za dizajn našel navdih v kiparastu. Mizice so v celoti navdihnjene z materialom vrhunske kakovosti, ki obogati prostor.

Res je, Arflex je priznano italijansko podjetje, ki je znano po izdelavi kakovostnega pohištva že več kot 70 let. Arflex se osredotoča na oblikovanje pohištva, ki združuje estetiko in udobje ter uporablja najboljše materiale, kar zagotavlja trajnost in kakovost izdelkov. Arflexovi kosi so namenjeni trajni uporabi in so primerni za različne prostore, od domačih dnevnih sob do javnih prostorov, kot so pisarne, hotelske sobe in restavracije. Zato je nakup Arflex izdelka zagotovo dobra naložba za vsakega, ki išče kakovostno, udobno in trajno pohištvo.

Vabljeni v salon Artidea, kjer si lahko nekaj kosov pogledate tudi v živo.