Glavne novosti milanskega sejma Salone del Mobile 2018

15.05.2018

Konec aprila smo se vrnili z milanskega sejma pohištva Salone del Mobile, ki že tradicionalno vsako leto postreže z najbolj prestižnimi, inovativnimi in dizajnerskimi kosi. V nadaljevanju vam predstavljamo 3 znamke, ki so nas v salonu Artidea najbolj navdušile s svojimi novostmi, hkrati pa bodo z našo pomočjo na voljo tudi vam v vašem domu!

DISKRETNOST LEMINEGA LUKSUZA

Na Salone del mobile 2018 je Lema predstavila široko paleto pohištvenih kosov. Kreacije, ki se lahko nevsiljivo in diskretno vpeljejo v prav vsak prostor, oznanjajo močen karakter, kljub temu pa ostajajo zveste filozofiji blagovne znamke. Harmonija prestižnih materialov in poživljajočih barvnih tonov daje izdelkom odličen pridih inovativnosti. Dizajn za predstavitveni prostor Leme je oblikoval Piero Lissoni z močno noto sodobnega stila.

Miza Alamo

V prvem planu so bili na ogled Alamo miza, Alton počivalnik ter Areia predalnik, stol Taiki in miza Bule, Warp sedežna garnitura, stol Fantino in naslanjač Faroe, vsi izdelki različnih dizajnerjev v sodelovanju z Lemo. Močni projekti, kjer so poudarjene podrobnosti, govorijo o luksuznem stilu, ki ni pretirano izpostavljen – klasična karakteristika blagovne znamke Lema, ki je znana po svoji diskretni estetiki.

Miza Bule
Fotelj Taiki
Miza Bule
Miza Icon

ARKETIPO – SIMBOL ENERGIJE & MOČNE OSEBNOSTI

Arketipo Firenze je predstavil kreacije, ki kronajo glamur. Skombinirali so pravo mero modnega stila in strokovnega znanja oblikovanja pohištva. Taka filozofija omogoča znamki, da se neprestano razvija in osredotoča na najboljše rezultate ter nenehne spremembe na pohištvenem trgu. Različni materiali omogočajo nove vzorce, dinamične površine in zanimive oblike kot je npr. diamant. Ta stil daje vtis futurizma in visoke tehnologije v vaš dom.

Arketipo v svoje izdelke vstavlja usnjene dele, roza in aquamarin barvi ter mat finish – igrajo se s teksturami in barvnimi toni, da lahko kupcu ponudijo še več zanimivih detajlov. Uporaba različnih materialov dobro povezuje estetiko, modo in umetnost. Arketipo je spet predstavil sodelovanje z obstoječimi dizajnerji kot so npr. Gino Carollo, Leonardo Dainelli, Mauro Lipparini in Giuseppe Vigano.

Sedežna garnitura Smooth Operator
Fotelj Barracuda
Sedežna garnitura Brown Sugar

CESAR, SRCE HIŠE JE V KUHINJI

Cesar se je na Salone del Mobile 2018 predstavil z novim projektom Garcia Cumini. Gre za pohištveni sistem, sestavljen iz treh elementov, ki se povsem skladajo med seboj, lahko pa se uporabljajo tudi kot samodejni kosi pohištva in nudijo še vedno polno funkcionalnost. Williamsburg je lahko osrednji kos delovne sobe in fokus celotnega sistema, hkrati pa se odlično poda tudi v kuhinjo, kjer postane jedilna miza oz. pult za pripravljanje hrane v bolj sproščenem slogu. Navdih za dizajn so dobili pri sodobnih mostovih, ki so sestavljeni iz dveh nosilnih struktur ter horizontalnega elementa, ki ju povezuje med seboj.

The 50’s, moderna interpretacija knjižnih polic iz 50ih let, ponuja polno funkcionalnost v kuhinji – lahko se uporablja za različne module, kot so pečica, omarica za kozarce, polica za steklenice itd., zaradi svojega dizajna pa jo lahko vključite tudi v jedilni ali dnevni prostor oz. kot povezavo med obema sobama. 3. element tega projekta je Intarsio, z geometrijsko obliko vrat in lesom kot materialom, ki deluje ravno nasprotno od geometrije. S tem daje modernim kuhinjam nov pridih, ki pušča nostalgijo in tradicionalnost popolnoma za sabo.

Lema, Arketipo & Cesar so samo del novosti s sejma, nad katerimi smo enostavno navdušeni! Z veseljem vam v salonu Artidea pokažemo ostale skrivnosti novodobnih prostorov in z vami poklepetamo o vaših željah. Kateri kos pohištva pa je vas najbolj navdušil?

Vas zanima več o tem, kako se pravilno in premišljeno lotiti novega kosa pohištva za vaš prostor?

Pišite nam na info@artidea.si ali pokličite na +386 1 438 13 91 in z veseljem vam pomagamo 🙂